İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

Cat’in Giyilebilir, Akıllı Teknolojileri İle Şantiyeler Değişiyor

Cat’in Giyilebilir, Akıllı Teknolojileri İle Şantiyeler Değişiyor

Cat, 2022'nin ilk çeyreğinde kullanıma sunulacak olan yeni Connected Worker sisteminin, çalışanları daha güvenli hale getirmek için akıllı giyilebilir teknolojiyi analitik gücüyle birleştirdiğini söylüyor. Sistem GuardHat tarafından geliştirildi. MINExpo'da tanıtılan Connected Worker, üç ana bileşenden oluşuyor: giyilebilir donanım, verileri yakalayan ve raporlayan yazılım ve saha raporlarını alan ve çalışanları potansiyel güvenlik riskleri konusunda uyaran bir Nesnelerin İnterneti platformu. Sistem tahliye emirlerini, düşme tespitlerini, SOS sinyallerini ve coğrafi sınır ihlallerini iletiyor.

"Giyilebilir" kısım iki farklı biçimde geliyor: bir HC1 Baret, kullanıcılara her kullanıcının yerinde nerede olduğunu söyleyen yerleşik bir GNSS çipine sahip. Ultra Geniş Bant sistemleri kullanan kullanıcılar, acil bir durumda çalışanları hızlı bir şekilde bulmak için 3D izleme (boylam, enlem ve yükseklik) sunarak kullanıcıları iç mekanlarda da izleyebiliyor. Baret, görüntülü ve sesli arama, bas-konuş ve çevrimdışı coğrafi sınır ve kayıt özelliklerine sahip.

GuardHat web sitesine göre, HC1 Baret, 8-12 saat güç sağlayan bir arka lityum-iyon pil takımı tarafından destekleniyor. Sarı kenar, özelliklerin çoğunun bulunduğu yer. Kenarın alt tarafındaki düğmeler arasında bir çağrı düğmesi, ses seviyesi, SOS, durum/çözme, bas-konuş, kanal değiştirme ve güç düğmesi bulunuyor.
Bir diğer giyilebilir cihaz ise dış mekanda GNSS ve Bluetooth takibi sunan TA1 etiketi. Etikette SOS, tahliye ve sosyal mesafe uyarıları bulunuyor ve çalışanları coğrafi sınır ihlalleri konusunda bilgilendiriyor. Etiket ayrıca, sistemin güvenlik kontrol merkezi (SCS) ile otomatik olarak paylaşılan tehlikeleri, tehlike çevresinde hızlı bir şekilde coğrafi sınırlar geliştirmek için ekiplere bildirmek için resimler ve videolar yakalayabiliyor.

Cat'in MineStar Detect portföyünün bir parçası olan sistem, açık havada ekipleri izlemek için bir Android akıllı telefon uygulamasına da sahip. Saha yöneticilerinin işçilerle iletişim kurmasına, SOS uyarıları vermesine ve görüntü ve video çekebilmesine olanak tanıyor.

Cat, Connected Worker'ın maden sahasında bir güvenlik ekosistemi oluşturduğunu ve analiz için verileri (bulutta veya yerel bir sunucuda) yakalayıp depoladığını söylüyor. Yöneticiler, SCS'yi kullanarak, güvenli olmayan durumları sahadakilere iletmek için çalışanın konumunu ve verilerini neredeyse gerçek zamanlı olarak görüntüleyebiliyor. Raporlar, olay raporlamasını, ihlalleri ve acil durum tahliyelerini, çok seyahat edilen alanları belirten ısı imzalı konum raporlarını, sıcaklık, gürültü, nem ve basıncı içeren sensör okumalarını içeriyor.