İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

Çığır Açan Elektro-Hidrolik Sistem Volvo Teknoloji Ödülünü Kazandı

Çığır Açan Elektro-Hidrolik Sistem Volvo Teknoloji Ödülünü Kazandı

İsveç ve Güney Kore'den Volvo CE ekibi, araştırma projesinde, başlangıçta akademik işbirliklerinden doğan bir fikirden yararlanarak Finli şirket Norrhydro ile yakın bir şekilde çalıştı. Bugün, inovasyon, sahada devam eden müşteri denemeleri ile gerçek dünya çözümüne dönüşmüştür ve Volvo CE'nin daha büyük ekskavatör platformunda e-mobilitenin tanıtılmasını hızlandırması beklenmektedir. Şirket, yeni teknolojinin yakın gelecekte ekskavatör pazarında mevcut olacağını tahmin ediyor.

"Bu yenilik, Volvo CE'nin müşterilerine gerçekten benzersiz bir elektro-hidrolik çözüm sunmasını sağlayarak yakıt verimliliğini yeni seviyelere taşımasını sağlıyor. Mühendislerimizin, dönüşümü net sıfıra doğru yönlendirecek müşteri odaklı çözümler ve sistemler getirme tutkusunu gösteriyor. Volvo Group CTO'su Lars Stenqvist, "Ayrıca, yine ortaklıklarda çalışma ve harika sonuçlar elde etme gücümüzün bir örneğidir" dedi.

Nasıl çalışır

Yenilik, hidrolikte enerji kayıplarını azaltmak için yeni yollar sağlar. Yeni sistem mimarisinde, makinenin tüm çalışma işlevleri, iki veya daha fazla basınç hattından oluşan ortak bir basınç rayı aracılığıyla bir hidrolik enerji deposuna bağlanır. Hidrolik akümülatörlerden oluşan enerji depolama, kinetik enerjinin ve tepe güç kaynağının enerji verimli bir şekilde geri kazanılmasını sağlar.

Silindir tahrikli işlevler için, hidrolik güçten değişken bir kuvvet ve hıza enerji verimli dönüşüm sağlamak için "akıllı aktüatörler" kullanılır. Sistem ayrıca, değişken hidrolik makinelerin tanıtılması yoluyla salınım işlevi gibi makinenin dönen yüklerinde enerji geri kazanımı ve performans artışı sağlar.

Büyük ölçüde azaltılmış enerji kayıpları ve hidrolik akümülatörlerin güç katkısı nedeniyle, daha küçük bir güç kaynağı kullanılabilir ve soğutma ihtiyacı azalır. Daha yüksek bir kullanılabilir güçle, örneğin bir kamyonu yüklerken çevrim süreleri kısaltılabilir, bu da müşteri için hem verimlilik artışına hem de maliyet avantajlarına katkıda bulunur.

Volvo CE Gelişen Teknolojiler araştırma mühendisi ve kazanan ekibin bir üyesi olan Kim Heybroek, "İşbirliği ortaklarımızla paylaştığımız bu tanınmadan gerçekten gurur duyuyoruz" dedi. "İnovasyondaki potansiyel, projede bizim için güçlü bir itici güç oldu ve müşterilerimiz için sunacağı ve içinde yaşamak istediğimiz dünyayı inşa etmeye yardımcı olacağı önemli faydaları gördüğümüz için, onu parçası olmak için heyecan verici bir yolculuk haline getirdi. "

Volvo Teknoloji Ödülü, Volvo Group'un yüksek teknoloji rekabet gücünün ve teknolojik uzmanlığının geliştirilmesine katkıda bulunan olağanüstü teknik ilerlemeler için bir takdir işaretidir. Önceki alıcılar arasında Duo-Prop deniz sürüşü, kamyonları ve otobüs egzozlarını temizlemek için kullanılan Şehir Filtresi, Volvo'nun yan hava yastıkları (SIPS) ve Elektrik Sitesi emisyonsuz taş ocağı araştırma projesi gibi dünyaca ünlü yenilikler yer alıyordu.

Volvo Teknoloji Ödülü 2021'in kazananları: Kim Heybroek, Sangki Bae, Junwoo Kim, Byeongmo Ko, Donghun Oh, Wonkil Choe, Wontaek Oh ve Namgyu Kim.