İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

Doosan’ın 'Şeffaf Yükleyici Kovası' Çifte Ödül Aldı

Doosan’ın 'Şeffaf Yükleyici Kovası' Çifte Ödül Aldı

Doosan Infracore Europe'dan sektörün ilk tekerlekli yükleyici 'şeffaf kepçe' sistemi, geçtiğimiz hafta Belçika'nın Kortrijk kentindeki Kortrijk Xpo Kongre Merkezi’nde düzenlenen uluslararası Matexpo Fuarı'nda iki büyük ödül kazandı.

Doosan Şeffaf Kova sistemi, Matexpo tarafından düzenlenen üç ödülden ikisini alarak hem 'İnovasyon' hem de 'Güvenlik' kategorilerinde birincilik elde etti. Bu yılki Matexpo ödüllerinde 22'si İnovasyon Ödülü, 12'si Güvenlik Ödülü ve 17'si Yeşil Ödül için toplam 51 başvuru yapıldı. Matexpo, inşaat sektörü, sanayi ve çevre için makine ve ekipmanların sergilendiği iki yılda bir düzenlenen uluslararası bir ticaret fuarı.

Güvenliği artırmak için yeniliği kullanmak

Doosan Şeffaf Kova, tekerlekli yükleyici operatörünün kabin içi monitör aracılığıyla makinedeki kova kör noktalarını görmesini sağlayan tam entegre bir sistem. Patentli sistem, lastikli yükleyicinin ön tarafındaki görüntüleri makinenin üstüne ve altına monte edilmiş iki kamera ile kaydediyor ve birleştirilmiş görüntüleri kavisli bir projeksiyon yöntemi kullanarak kabindeki monitörde gerçek zamanlı olarak gösteriyor.

Tekerlekli yükleyicilerde kovaların neden olduğu kör noktalar nedeniyle, makinelerin önündeki alan güvenlik açısından büyük endişe duyulan bir alan olarak kabul ediliyor. Ancak yeni Doosan şeffaf kova  işleviyle sürücü, güvenliği artırmak ve kazaları önlemek için kabin monitörü aracılığıyla kovanın önündeki kör noktaları kolayca kontrol edebiliyor. Şeffaf kova sisteminin bir diğer avantajı da yükleme/boşaltma sırasında veya agrega, kum ve toprak gibi malzemeleri taşırken sürücüye ileriye dönük bir bakış açısı sağlayarak iş verimliliğini önemli ölçüde artırabilmesi.

Doosan Infracore, inşaat makineleri için şeffaf kova ile bir önden projeksiyon işlevi geliştiren ve uygulayan dünyadaki ilk şirket ve Kore, Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin'de patent başvurusunda bulundu.
Doosan ayrıca, makinelerin çevresini gözlemleyebilen çevre görüş izleme (AVM) sistemi ve ultrasonik sensörler kullanan bir arka uyarı sistemi gibi şirketin makine yelpazesi için daha ileri düzeyde gelişmiş güvenlik sistemleri geliştiriyor.