İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

HİDROMEK BAŞARISINI RAKAMLARLA KANITLIYOR!

HİDROMEK BAŞARISINI RAKAMLARLA KANITLIYOR!

Capital Dergisi’nin yaptığı araştırmada Türkiye ekonomisine katkı sağlayan şirketler ciro büyüklüğüne göre sıralanıyor. Araştırmada finansal sonuçların yanı sıra şirketlerin performansını farklı kategorilerde ele alan sıralamalar da değerlendiriliyor. Capital 500’ün 2016 ve 2017 listeleri dikkate alınarak hazırlanan “Sıçrama Şampiyonları” listesi de bu kategorilerden biri. Listede HİDROMEK, geçen yıla göre yerini 55 sıra birden yükselterek, 23.sırada yer alıyor.

Bununla birlikte, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan araştırmalar sonucu Türkiye’de sanayi faaliyet kolunda yer alan en büyük kuruluşların listelendiği “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde geçen yıl 146. sırada olan HİDROMEK, bu yıl 108. sırada yer aldı. Ayrıca, Fortune Dergisi’nin hazırladığı, uluslararası alanda büyük öneme sahip Fortune 500 Listesi’nde 186. sıra ile geçen seneye göre 39 basamak yükseldi.   

HİDROMEK HAKKINDA

Dünya çapında tanınan iş makinesi üreticilerinden HİDROMEK, 1978 yılında Ankara’da kurulmuştur. Kurucusu ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, faaliyetlerine tarım traktörleri için ataşman üretimiyle başlamıştır. Bu girişim, ilerleyen yıllarda bir adım daha ileriye götürülmüş ve Türk mühendisler tarafından tasarlanan ilk iş makinesi üretimi gerçekleştirilmiştir. Ürün gamının genişletilmesiyle büyüyen HİDROMEK’in bünyesinde şu an 1800’ü aşkın çalışan istihdam edilmektedir. Ayrıca; üçü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere beş üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici ve motor greyder üretimi yapmaktadır. 2017 yılı içerisinde, Ankara'da 1 milyon metre karelik alan üzerinde yeni bir üretim tesisi de hizmete girecektir.
Dünyada 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye satış yapan HİDROMEK, yurt dışındaki yetkili bayi yönetimi, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek üzere İspanya Barcelona’da HİDROMEK WEST, Rusya Krasnodar’da HİDROMEK RUS ve Japonya Sagamihara’da HİDROMEK JAPON satış ve satış sonrası hizmetler merkezine sahiptir.

İş makinesi tasarımı konusunda fark yaratan HİDROMEK, bu başarısını birçok ödülle taçlandırmıştır. HİDROMEK şu an, 8’si uluslararası düzeyde prestije sahip, toplam 10 adet tasarım ödülünün sahibidir.

İş makineleri konusunda tüm dünyaya bilgi tedariki sağlayan ve sektöre referans oluşturan basın kuruluşu KHL Group’un, dünyada iş makineleri üreten en büyük firmaların sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde yer alan ilk ve tek Türk makine üreticisi HİDROMEK olmuştur. HİDROMEK bu listede son 5 yıldır yer almaktadır. Bunun yanında, HİDROMEK, İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de son 8 yıldır kazıcı yükleyici, son 5 yıldır ise hidrolik ekskavatör satışlarında pazar lideridir.