İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

Yeni Volvo FMX en zorlu görevlere hazır

Yeni Volvo FMX en zorlu görevlere hazır

Yeni seri hakkında bir açıklama yapan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, inşaat sektöründe faaliyet gösteren müşterilerinin sürdürülebilirlik, maliyet verimliliği ve güvenlik gibi açılardan beklentilerinin arttığını belirterek, “Operasyonlarını daha kolay, daha güvenli ve daha kârlı hale getirmelerine yardımcı olacak yenilikçi hizmetler ve sağlam kamyonlar üreterek müşterilerimizi destekleme taahhüdümüzü, yeni Volvo FMX ile kanıtlamış oluyoruz." dedi.

150 tona kadar izin veren toplam katar ağırlığı (GCW) ile verimlilik artıyor

Yeni Volvo FMX, 150 tona kadar Toplam Katar Ağırlığına (GCW) izin veren 38 ton arka aks kapasitesi ile Volvo kamyon serisindeki en ağır yüklemeyi sunuyor. Ek olarak, güncellenen havalı ön süspansiyon 10 tona kadar ön aks yüküne veya çift ön akslar için 20 tona kadar izin veriyor. Dümenlenebilir avara veya itici aksı bulunan kamyonlar için dönüş açıları iyileştirilerek daha iyi manevra kabiliyeti ve daha az lastik aşınması elde ediliyor. Yeni Volvo FMX’teki tüm bu iyileştirmeler inşaat taşımacılığı işleri için daha fazla verimlilik ve maliyet avantajı sağlıyor.

Kazaları önlemeye yardımcı olan güvenlik özellikleri

Yeni Volvo FMX, 0 km/saate kadar tüm hızlarda çalışan Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) ile sunuluyor. Volvo FMX'in güvenliği arttıran diğer özellikleri arasında, yokuş aşağı inerken istenmeyen hızlanmayı önlemek için maksimum hızı ayarlayan yokuş iniş hız sabitleyicisi bulunuyor. Acil Durum Fren Destekli Çarpışma Uyarısı ve Elektronik Stabilite Kontrolü gibi güvenlik özellikleri için bir ön koşul olan Elektronik Kontrollü Fren Sistemi (EBS) ise yeni kamyonda artık standart olarak yer alıyor. Şerit Takip Desteği ve Stabilite Yardımı güvenlik sistemleriyle birlikte Volvo Dinamik Direksiyon da seçenek olarak sunuluyor.

Yeni Volvo FMX’de yol işaretlerini tanıma sistemi sayesinde şerit değiştirme kısıtlamaları, yol türü ve hız sınırlarının tespiti ile sürüş güvenliği daha da geliştirildi.

Madencilik gibi özellikle zorlu uygulamalar için Volvo FMX, kapağın tamamını açan acil çıkış koluna sahip, çelik tavan kapağı ile isteğe bağlı olarak donatılıyor.

Sürücü güvenliğini ve rahatlığını merkezine alan marka vizyonu ile daha fazla yük taşıma ve kolay manevra kabiliyetine sahip yeni Volvo FMX, inşaat sektöründe hem verimliliği hem de kârlılığı artırmaya yardımcı oluyor.