İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

İMMB EKİM 2013 ETKİNLİĞİ/MOBİL OIL TURK A.Ş. SEMİNERİ/22 EKİM 2013

 Ekim ayı etkinliğimizi 22 Ekim 2013 Salı günü Atlı Spor Kulübü’nde, Mobil Oil Türk A.Ş. ile birlikte gerçekleştirdik.


“Günümüzde Filoların Madeni Yağlardan Beklentileri ve Mobil’in Sunduğu Çözümler” konulu semineri Mobil Oil Türk A.Ş. Otomotiv Saha Mühendisi Aydın Güney sundu. Seminerde değinilen konularda özellikle daha uzun servis aralığı ve yağ eksiltme problemleri konuları öne çıktı ve katılımcılardan gelen sorular tartışıldı.

 10 yılı aşkın süredir, Türkiye’de varlığını sürdüren ExxonMobil, madeni yağlar konusunda önemli bir yere sahip. Ağır ve hafif ticari araçlar, inşaat makineleri, tarım ve kamu araçları için geliştirilen Mobil DelvacTM, 80 yılı aşkın bir süredir, daima en son endüstri şartnamelerini fazlasıyla karşılayan yüksek performanslı bir sentetik motor yağıdır. Mobil Delvac, motor aşınmasının en aza inmesini sağlayarak ve motor depozitini belirgin bir biçimde azaltarak, daha geniş servis aralıkları ile uzun çalışma ömrü elde etmenize yardımcı olur. Mobil Delvac sentetik motor yağı serisi sahada ve laboratuarda kapsamlı şekilde test edilmiş, en güç test koşulları altında ve en zorlu ortamlarda sınıfında en iyi sonuçları sergilemiştir.

Binek araçları için üretilen dünyanın önde gelen sentetik motor yağı markası olan Mobil 1TM  ise geleneksel motor yağlarının ötesinde performans sunan aşınma önleme teknolojisini içermektedir. Bu teknoloji, otomobil üreticilerinin en katı standartlarını karşılamasını sağlamakta ve normal, hatta aşırı koşullar altında motor aşınmasına karşı üstün koruma sunmaktadır. Mobil 1, kritik motor parçalarını korumak için aşırı uçlardaki sıcaklıklarda bile akışkanlığını koruyarak motor performansını en üst düzeye çıkarmaya ve motor ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
Seminerin son bölümünde ExxonMobil’in yetkili distribütörü Mapa Petrol tarafından daha uzun servis aralığı konusu ile ilgili yapılan çalışmalar ve başarılı saha testlerinden örnekler sunuldu. Mapa Petrol’ün saha mühendisi Şahin Tanır tarafından sunulan yağ ömrü tespiti çalışmaları ve başarı hikayeleri katılımcıların ilgisini çekti.

Çok geniş bir davetli kitlesi tarafından ilgiyle izlenen seminer sonrasındaki akşam yemeğinde üyelerimiz ve sektör ilgililerimiz ExxonMobil’in konuğu oldular.