İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

İMMB KASIM 2013 ETKİNLİĞİ/ RUUKKİ İSTANBUL METAL SANAYİ/ 13 KASIM 2013

Kasım ayı etkinliğimizi 12 Kasım 2013 Salı günü Atlı Spor Kulübü’nde, Ruukki İstanbul Metal Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. firmasıyla birlikte gerçekleştirdi,

“İş Makinalarında Yeni Nesil Yüksek Dayanımlı Çelik Kullanımı” konulu semineri Ruukki İstanbul genel müdürü Özgür Yalçın ve ürün müdürü Tero Rasmus sundu. Seminerde değinilen konularda özellikle çeşitli ekipman ve iş makinalarında yeni nesil özel çelik kullanımı katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı.

Firma yetkilileri seminer sunumlarında özetle aşağıdaki bilgilendirmeleri yapmışlardır;

“1960 yılından bu yana 32 ülkede iş ortaklarına sunduğu çözümler ile farklılaşan Finlandiyalı çelik üreticisi Ruukki, 2009 yılında giriş yaptığı Türkiye pazarında yüksek dayanımlı çelik alanında öncü konuma geliyor. Ruukki firması Türkiye’de Istanbul merkez ofisi, Gebze ve Mersin stok sahası, Ankara ve Adana’da ki satış ekipleriyle tüm Türkiye’ye müşteriye en yakın noktalarda hizmet veren çelik firmasıdır.

Aşınma sacı üretiminde Ruukki, Avrupa’nın en ileri teknolojisine sahiptir. Bu yeni teknoloji ile üretilen Raex sacını Türk üreticisinin hizmetine sunan Ruukki, müşterisinin ihtiyacına yönelik çözüm üreten tedarikçi anlayışını da Türk sanayisiyle tanıştırdı. Finlandiya merkezli dev firma, aşınmaya dayanıklı çeliği Raex ile müşterilerine daha fazla yük taşıma ve daha düşük yakıt tüketiminin yanı sıra uzun süre dayanıklı ekipmançözümleri sunuyor. Raexsacı, aşınmanın yoğun olduğu damper kasaları, treyler, kaya damperi, beton mikseri ve ekskavatör kovası gibi araçların yapımında kullanılıyor. Kaynak yapılmaya hazır olarak müşteriye sunulan ve bu sebeple müşterinin üretimini hızlandırıp kolaylaştıran Raex sacı, doğrudan su verme işlemi ile üretilir. Bu işlem Raex’inpazardaki rakiplerinden daha sorunsuz bir yüzey yapısına sahip olmasını sağlarken yüzeyde oksitlenme gibi problemlerle karşılaşılmasını engeller. 

Ruukki’nin Türkiye’de ve Avrupa’da yoğun olarak sattığı yüksek dayanım çeliği Optim ve zırh sacı Ramor’da etkinlikte tanıtıldı. Ruukki’nin geçtiğimiz yıllarda yürüttüğü, ürün geliştirme ve üretime yönelik kapsamlı yatırımlar sonucunda piyasaya sunulan Ramor zırh çeliği, mermileri durdurma ve patlamalara karşı koruma sağlama özellikleri ile öne çıkıyor. Ramor sayesinde, sıradan çelikten yapılan ürünler ile karşılaştırıldığında çok daha hafif olan ürünler, koruma özelliği bozulmadan üretilebiliyor.Çoğunlukla zırhlı araçlar, kapı ve pencere çerçeveleri, askeri araçlar, güvenlik araçları ile kasalarda kullanılan Ramor çözümleri, Ruukki’nin bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen geliştirme çalışmalarının sonucu olarak pazara sunuldu. Benzersiz bir su verme yöntemini içeren, mükemmelleştirilmiş bir üretim süreci ile üstün yüzey kalitesini garanti eden Ramor, gerekli sertlik ve gücü kullanıcılara sunuyor. Ramor aynı zamanda, malzeme ağırlığının önemli olduğu ürünler için en iyi çözüm olma özelliği taşıyor.

Etkinliğin son bölümünde Ruukki’nin yüksek dayanımlı çelik markası Optim tanıtıldı. Ruukki, Optim ürünlerinde sahip olduğu benzersiz ürün aralığıyla son kullanıcıların giderek daha çeşitli ürünler üretebilmesini sağlamıştır. 2,5 mm kalınlığında ultra dayanımlı çelik üretebilen dünyadaki tek çelik üreticisi Ruukkidir. Ayrıca Optim'in düşük alaşımlı yapısı sayesinde kaynaklama işlemleri diğer ürünlerden çok daha kolay ve kısa sürede yapılabilir.Optim çeliğinin kullanım alanları taşıma – kaldırma ekipmanları, vinç bomları, araç şasileridir.”

 

Geniş bir davetli kitlesi tarafından ilgiyle izlenen seminer sonrasındaki akşam yemeğinde üyelerimiz ve sektör ilgililerimiz Ruukki Istanbul’un konuğu oldular.

İlgili Görseller